... ...
Reklam
Reklam
Mahmut ABİŞ

Mahmut ABİŞ


Ekonomi Uçuyormuş!

12 Temmuz 2024 - 21:42

Ak Parti'nin  22 Yıllık iktidarını sürdürmesinin temel nedenleri  arasında  2002-2017 Yıllarında  uyguladığı ekonomik politikalar belirleyici olmuştur.Ak Parti 2002 Krizi sonrasında iktidara geldiğinde .ülkemizde oluşan ekonomik enkazı toparlamış,sadece ekonomik alanda değil bir çok alanda ülkede çok belirgin değişimlere imza atmıştı.Başarı öylesine belirgin olmuştu ki: muhalefet partilerinin muhalefet yapma alanı dahi kısıtlı kalmıştı.

Zaman ilerledikçe iktidar olmanın vermiş olduğu özgüven Ak Parti  kurmaylarını çok ama çok şımarttı.İktidar kendini devletin sahibi gibi görmeye başladı.Büyük başarıları yakaladığı tüm alanlarda yanlış yapmak bir tarafa yanlışta direterek işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

İçinde bulunduğumuz zaman sürecinde boş tencere Ak Parti'yi ciddi anlamda yıpratmaya başladı.31 Mart seçimlerinde hiç beklenmedik bir yenilgiyle karşılaşan parti yönetimi bu yenilgiden ders çıkarmamış gibi görünüyor.

Neden mi?
Ekonomideki kötü gidişata rağmen;
Ak Parti'ye göre uygulanan her  politika doğru.
Ak Parti'nin kurmayları siyasi deha..
Dış güçler olmasa uzayda şehirler kuracağız.
Her kes suçlu..
Ancak ne hikmetse Ak Parti'nin hiç mi hiç günahı yok..

Bir kez olsun "ekonimideki bu kötü gidişin nedeni bizim uyguladığımız yanlış politikadan kaynaklanıyor" diyen olmadı.

Merkez Bankasına ve TUİK'e olan güven her geçen gün azalmasına rağmen bu kurumların bundan sonra bağımsız olacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Ekonominin rayına gireceği kaç tarih verilmesine rağmen hedeflenen tarihlerde verilen taahütler yerine getirilemedi. 

Halen daha huzur  hakkı adı altında 3-5 maaş alan siyasiler ortada duruyor.

Tüm yaşanan olumsuzlukların nedeni olarak hep başkaları sorumlu tutuluyor.

Emeklinin. dar gelirli vatandaşın.işçinin ,asgari ücretlinin enflasyon altında inim inim inlediği bir ortamda dört beş maaş alan sanki muhalefet partilerin mensupları..

Alt tabakaya tasarrufu önerip maldivlerde ıstakoz yiyen,Dubai'de tatil yapan sanki CHP'liler..

Yüzde yirmilik kesimin içinde olan kişilerin  vergi borçlarını silip ,kamu alacaklarını döviz cinsinden TL'ye çevirip uzun yılları kapsayan taksitlere bölen sanki İyi Parti..

Elektriğe,çaya,doğalgaza,markete,pazara zam üstüne zam yapan sanki Dem Parti..

Değil kardeşim değil..İnsanlar artık buna inanmıyor.Sizlerde artık bu güven kaybının farkına varın bir zahmet.Şunu da unutmayın;Ekonomi dini ritüeller üzerinden dizayn edinilebilinecek bir dal değildir.Faizi konjonktür olarak Nas Suresine bağlayıp sürekli indirmenin ekonomiye ne kadar yük yüklediği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek  tarafından ortaya konuldu.Şimşek faiz inidirimine gerekçe gösterilen Nas!a rağmen faizleri yükselterek TL'ye değer katmak isterken bu kezde ne kadar süreceği belli olmayan ekonomideki darboğazı derinleştirdi.Faizlerin çok yüksek olması insanların birikimlerini faize yatırmalarının önünü açtı.Bu kez piyasada durgunluk baş gösterdi.Esnaf işssizlkten vatandaş parasızlıktan şikayet eder oldu.

Huzur bankada..Para bankada artık..

Ak Parti uzun süredir kendi içerisinde eleştiriye kapalı bir parti konumuna geldi.Halkın talepleri tepeye sosyal medya olmasa ulaştırlamıyor.Haliyle tepedekiler ülkede  her şeyin güllük gülistanlık içerisinde olduğunu düşünüyorlar.

Parti kurmayları açıklamlarında ekonominin uçacağını söyledikleri günden beri cari açığın ve enflasyonun her geçen gün arttığını gördük.Ak Parti'ye muhalif olan kesimler bir tarafa  partiye  gönül verenler dahi  ilk kez Ak Parti'yi açıktan eleştirmeye başladılar.

Ekonomi uçmuyor beyler..

Uçan faizler..

Uçan Enflasyon..

Uçan boş vaatler..

Ekonomi uçmuyor beyler..

Uçan vatandaşın sırtına yüklenen vergiler..

Farkındamısınız bilmem ancak sürekli vergi artışı bu sorunu çözmeyecektir.Vatandaşın üzerine yüklenen her vergi Ak Parti'yi siyasi arenada daha fazla köşeye sıkıştıracaktır.

Erkler ayrılığı ilkesine uymadan,yargıya güveni tahsis etmeden .her alanda samimi tasarruf yapmadan.üretimde süreklilği sağlamadan .liyakatli kadroları tahsis etmeden.vergide adaleti sağlamadan  ve denetim mekanizamasını  etkin ve tarafsız bir şekilde hayata geçirmeden ekonomiyi uçurmaya çalışanlar daha çok beklerler..
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum