Erzurum Valiliği Halk Günün'de İlginç Talepler..
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kente tayin olduktan sonra başlattığı "halk günü" uygulaması kapsamında yüz yüze görüştüğü vatandaşların borç, kan davası, arazi anlaşmazlığı, evlenememe ve işsizlik gibi problemlerini çözüyor.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kente tayin olduktan sonra başlattığı "halk günü" uygulaması kapsamında yüz yüze görüştüğü vatandaşların borç, kan davası, arazi anlaşmazlığı, evlenememe ve işsizlik gibi problemlerini çözüyor.
Valilik Toplantı Salonu'nda 15 günde bir gerçekleştirilen "halk günü" sebebiyle istek ve sorunlarını anlatmak için Valiliğe gelen vatandaşlar, randevu almadan Vali Azizoğlu'na problemini anlatıyor. Uygulama sayesinde, özel sorunlarını anlatmak isteyen vatandaşlar da toplantı sonrası sorunlarını yüz yüze görüştükleri Azizoğlu'na anlatıp çözüm arıyor.
Vali Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlığı döneminde 15 günde bir vatandaşların problemlerini, sıkıntılarını ve kamuyla ilgili dertlerini yüz yüze görüşerek dinlemek için "halk günü" uygulaması başlattığını söyledi.
Bu uygulamayı kendisinin icat etmediğini belirten Azizoğlu, "Bu, daha önceki eski valilerimizden de gördüğümüz bir uygulamaydı. Bu sayede insanlarımız valilik ve kaymakamlıklara gelip dertlerini anlatıyorlar." dedi.
Azizoğlu, vali ve kaymakamın devletin vatandaşına açılan en önemli kapısı olduğunu ve bu kapının sürekli açık olması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımızın kamu kurumlarında, belediyelerimizde günlük işleri vardır. Ama vali ve kaymakamlar da il ve ilçedeki en üst mülki amirdir. Bu sebeple bütün problemler, vatandaşın günlük hayattaki her türlü sıkıntısını anlatacağı yegane merci valiler ve kaymakamlardır. İnsanımız gelsin durumunu, sıkıntısını ve derdini anlatsın, en azından içini boşaltsın. Bunun için Erzurum'da da 15 günde bir 'halk günü' yapıyoruz. Bu halk gününe sadece merkezden değil, ilçeler, köylerden ve hatta başka yerlerden de geliyorlar. Vali olarak da size derdini, sıkıntısını, tasasını, problemini veya başından geçen bir hikayesini anlatıp dertleşmek istiyorlar. Onların derdini dinlemek de bizim asli görevimiz. Asıl görevimiz ise problemleri çözmektir. İnsanlarımızın ne sıkıntısı varsa kanunlar çerçevesinde çözmek için elimizden geleni yapıyoruz."
Vatandaşların sorunlarını takip edip çözmeye çalıştığını dile getiren Azizoğlu, "Bu uygulamada, vatandaşlarımızın dert ve talepleriyle ilgili kurum amirlerine bizzat kendi imzamla yazı yazıyorum. Bunların tümünü takip ediyorum, hukuk çerçevesinde yapılması gereken her şeyi yaptırıyorum." diye konuştu.
"Anlık problemleri çözmek idarenin görevidir"
Azizoğlu, vatandaşların çözülecek sorunlarını çözdüklerini, hukuken çözülmesi mümkün olmayan problemleri de vatandaşa izah ettiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Bu güzel bir uygulama. İnsanlarımız, 'devletin kapısına gittim ve derdimi anlatabildim' diyebiliyor. Bazen gittiği kurumlarda derdini tam anlatamayabiliyor, zaman yetmiyor, kurum amirleriyle de görüşmek bazen sıkıntılı olabiliyor. Burada hiçbir şekilde randevu almadan, hiç kimseyle görüşme isteği talebini iletmeden ve konusunu söylemeden saat 11.00'de salona geliyor ve ben de orada olan herkesle bire bir görüşüyorum. Hayat dinamiktir, hayatta saniyelik olarak değişen konu ve problemler vardır. Bu anlık problemleri de idare çözmek zorundadır. Çözerseniz hayatın akışı normal olarak ilerler. Çözemezseniz orada bir arıza, sıkıntı olur. O sıkıntı yarın başka kurumların ve suçun konusu haline gelebilir. İnsanlarımız mağdur, mazlum veya suçlu konuma düşebilirler. Bunun için anlık problemleri çözmek idarenin görevidir."
Azizoğlu, vatandaşların kendisinden çok çeşitli taleplerinin olduğunu ifade etti.
Ceza kesen trafik polisini valiye şikayet ediyorlar
İnsanların her şeyi kendisiyle paylaştığını vurgulayan Azizoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Vatandaşımız, adliyedeki, polisteki, jandarmadaki sıkıntısını anlatıyor. Evinin çatısının akması, yağan yağmurdan ortaya çıkan problemi, çocuklarının eğitim durumları, annesinden ve babasından ayrılmak isteyip de başka bir eve taşınmak isteyenlerin problemi, evlenmek isteyenlerin, parası olmayanların problemlerini dinliyoruz. Trafikte bir polis ceza yazmıştır 'keyfi yaptı' diye onun şikayetleri gibi problemlerle karşılaşıyoruz. Hayatta ne varsa hemen hemen her şeyi konuşabiliyoruz. Bunun güzelliği de şu, insanımız, vali ve kaymakamlarına itimat ediyor ve hiç kimseyle paylaşamadığı, söylemediği şeyleri gelip söylüyorlar. Özel görüşmek isteyen vatandaşlarımız oluyor. Onlarla da daha sonra yüz yüze görüşüyoruz. Bu da onlarla bizim aramızdaki bir konu olarak kalacak. Bu problemi çözmek de bizim görevimiz."
Vali Seyfettin Azizoğlu, kendi işlerinin vatandaşın bütün problemini çözmek olduğunu ve insanların ne zaman dertleri ve problemleri olursa devletin kapısının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.
FACEBOOK YORUMLAR