... ...
Reklam
Reklam

Erzurum'da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamında kamu kurumlarında çalışan personele yönelik ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ semineri düzenlendi.

Erzurum'da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineri
29 Ocak 2018 - 13:01
Reklam

Seminerlerin ilki Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu’nda gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyolog Yunus Emre Akgül tarafından düzenlenen seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımlarının, türlerinin ve yaygınlığının anlaşılması, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin anlaşılması, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat konusunda bilgi edinilmesi, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilenilmesi konuları ele alındı.

 

Şiddetin tanımını yapan Akgül, şunları söyledi:

 

“Şiddet, kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Dünyada her yıl 1.6 milyon insanın şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Şiddet en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, göçmenlere, evsizlere, mültecilere yönelmektedir.”

 

Kadına yönelik şiddetin tanımına değinen Akgül, “Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Dünyada en az her 3 kadından 1’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır” dedi.

 

Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlali olduğunu belirten Akgül, “Aile içi şiddet sosyal ve ekonomik kalkınmaya engeldir. Aile içi şiddet suça eğilimi arttırır. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engellerden biridir. Sonuç olarak kadına yönelik şiddet; bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur” diye konuştu.

 

Akgül, kadına yönelik şiddet konusunda 183 nolu sosyal danışma hattına başvurulabileceğini de sözlerine ekledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum