Ali BABACAN Erzurum'a Gelecekmiş.....

Ak Parti ile siyaset arenasında kendine yer edinen daha sonra yol değiştirip yeni parti kuran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali BABACAN'ın 15 Ekim Cumartesi günü Erzurum'a geleceği belirtildi.

Ak Parti ile siyaset arenasında kendine yer edinen  daha sonra yol değiştirip yeni parti kuran  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali BABACAN'ın 15 Ekim Cumartesi günü Erzurum'a geleceği belirtildi.

BABACAN Erzurum'a geliyor gelmesine de,Erzurum'da kime sorarsanız sorun, Deva Partisi'nin Erzurum'da çokta bir karşılığının olmadığı ve olmayacağı gerçekliğini savunur. Bunu gözlemlemek için ne anketör olmaya nede siyasetçi olmaya gerek yoktur.Erzurum'da sokakta,caddede,kahvede insanlarla sohbet ettiğinizde tablonun böyle olduğunu görmeniz mümkündür zaten. 

İl Başkanı Abdulvahit BİNGÖL ve ilçe yöneticilerinin canhıraş bir şekilde Cumartesi yapılacak olan mitingin kalabalık geçmesi için mücadele ettikleri gözlerden kaçmaz iken, bu çabaların İstasyon Meydanını doldurmaya yetip yetmeyeceğini Cumartesi göreceğiz.

Ak Parti ve MHP'nin kalesi konumundaki Erzurum'da siyaset yapmak, hele hele bu partilerin tabanından kopan birisi için oldukça zordur.Erzurumlu olaya "aslı variken benzerine neden yönelelim ki?" der.Erzurumlu olaya sadece ekonomik sıkıntılar,işssizlik vb. çerçevesinden bakmaz.Daha çok milliyetçilik refleksini gösterir.Bu zorluklar içerisinde DEVA Partisi İl ve İlçe Yönetim kurullarının çabası ile muhtemelen çokta olmasa bile belirli sayıdaki kalabalığı İstasyon Meydanında bir araya getirecektir.Ancak bu katılımın bile Deva Partisi'nin Erzurum'daki tabanı olduğunu söylemek hayalden öte bir şey değildir.

Kısacası Erzurum,bu tür hayalleri gerçeğe çevirecek bir il değildir.